Laster inn

Treningsbelter og gymbelter

Hvorfor bruker løftere belte?
Et løftebelte hjelper deg med å bruke magemusklene og musklene i korsryggen. Du tror kanskje at et løftebelte deaktiverer muskulaturen i mage- og ryggmuskulaturen, men det er akkurat motsatt. Studier har vist at man kan øke aktiveringen i Erector Spinae og Rectus Abdominus med opptil 25 % dersom man bruker løftebelte

Høyere magetrykk med løftebelte
Et belte kan øke magetrykket og redusere belastningen på ryggraden. Ved bruk av løftebelte til tunge løft, presser beltet på magemusklene og ryggraden fra utsiden. Dette skaper et økt "intraabdominalt" trykk i magen, som avlaster ryggraden fra innsiden av magen. På denne måten kan et løftebelte redusere belastningen på ryggvirvler og disker i ryggraden og dermed redusere risikoen for skader i ryggraden.

Færre skader med løftebelte
Et løftebelte reduserer risikoen for fleksjon og rotasjon i ryggraden. En rettere rygg ved for eksempel markløft kan redusere risikoen for ryggskader. I olympisk vektløfting er det enda viktigere å holde ryggen i en rett og stabil posisjon da det er en forutsetning for å havne i riktig løftebane og for å kunne skape tilstrekkelig kraft og fart i "klippeposisjonen" i vri (rens) og rykk (rykk)

Høyere effekt med løftebelte
Løftebelte kan også øke hastigheten på løftet. I tester er det observert at et markløft med belte går opptil 10 % raskere enn et uten belte for samme person med samme vekt. Høyere hastighet skaper høyere kraft og gir forbedret eksplosiv kraft.

Produkter

Training Belt, svart, GASP
GASP

Training Belt, svart, GASP

799 NOK
2-5 arbeidsdager
Kampanje
4 Inch Powerlifting Lever Belt, black, Gorilla Wear
Gorilla Wear Gear

4 Inch Powerlifting Lever Belt, black, Gorilla Wear

Fra 399 NOK Vanlig pris: Fra 599 NOK
2-5 arbeidsdager

Nylon Dip Belt, black, VirtuFit
VirtuFit

Nylon Dip Belt, black, VirtuFit

439 NOK
3-6 arbeidsdager